Skip to content

Archive for september, 2011

29
sep

Ik kijk voetbal

Meeste mensen vinden het maar raar dat een meisje zoals ik graag voetbal kijkt, maar door op te groeien vlak bij den bosuil en met 3 broers die hevige fan zijn van Royal Antwerp Football Club lijkt het mij niet meer dan logisch dat ik het ook leuk vind. Je vind nergens in Belgie een leukere club waar meer sfeer is dan bij den antwerp. Zeker niet beetje verder bij dat crapuul van den GBA… Om de twee weken speelt den Antwerp thuis en dan ga ik samen met mijn broers en enkele vrienden kijken naar den Antwerp. Voorlopig spelen ze nog in tweede klasse maar ik hoop dat ze snel terug naar eerste stijgen waar de allereerste club van België thuishoort! Ik denk wel dat het zal lukken dit jaar want we hebben echt een sterke ploeg! Elk jaar opnieuw koop ik een nieuw truitje van RAFC om mijn ploeg te steunen en zodat ik bij elke wedstrijd er kan staan in mijn mooie rood-witte kleuren. Ik vind het wel leuk dat de bosuil zo dicht bij mijn thuis is, dan kan ik na een gewonnen wedstrijd nog eventjes goed doorzakken.

We hebben dit seizoen niet zo’n goede start gekend, maar sindsdien zijn we blijven winnen. Den antwerp staat voorlopig 7de in het klassement op maar 6 punten van de leidersplaats. Ik denk echt dat de mannen het goed gaan doen dit jaar, zeker met Bartje als treiner en Kevin Oris als onze topschutter. We hebben ook nog Tosin Dozmunu of zoiets, was vroeger nog een rat maar hij is al volledig bekeert tot de Antwerp familie. Dit weekend spelen we uit tegen Roeselare, dus kan ik niet gaan zien. Dan wordt het maar een feestje bouwen in de noxx! hehe!

28
sep

Feestje op Studay

Morge is er een goed feesje op de gedempte zuiderdokken genaamd “Studay”. Ik ben er zelf nog niet eerder geweest maar vrienden van me zeggen wel dat het erg goed is. Overdag is er van alles te doen met studentenclubs, veel drinken en goede muziek, kortom alles samengevat voor een goed feestje. Van Dj’s komen er vooral Sherman, A Brand en DJ Regi maar er zijn ook wel wat meer onbekendere DJ’s aanwezig. Op studay is het ook een vrije dag voor studenten aan de hogeschool al denk ik dat ik da dag nadien ook wel ga skippen want er is nog een afterparty. De Afterparty gaat door in Café D’anvers of Zappa, al ben ik nog nooit naar de Zappa geweest. Café D’anvers daarintegen heb ik al wel leuke momenten gehad ;). Ik heb trouwens gelezen dat op een donderdag het voor de studenten gratis inkom is in Café D’anvers, daar ga ik nog regelmatig mij laten gaan. Studay begint wel veel te vroeg voor mij, al van 2u zijn ze daar aan ’t geven… goe zot! Als het zonnetje nog schijnt ga ik eerst nog wat bruin bakken en nadien met mijn vriendinnen de avond vroeg inzetten!

 

27
sep

Op reis naar Peking

Ik heb altijd al gedroomd om verre reizen te maken en binnenkort is het zo ver. Met mijn school, Karel De Grote Hogeschool, gaan wij binnenkort met de richting marketing naar Peking. Er was de keuzen tussen Peking, Berlijn of Athene naar waar we konden gaan, maar voor mij was de keuze nogal snel gemaakt. Ik heb wel een beetje schrik om mij aan te passen aan hun cultuur en gewoontes maar dat hebben we er wel voor over. Ik lust wel niet zo graag Chinees…

Wanneer we Peking gaan bezoeken heb ik al een waslijst van dingen die ik wil zien. De Chinese Muur is een muur van meer dan 6000km lang ooit ter bescherming van hun steden tegen Mongolen. Ik vind het best wel indrukwekkend zo’n muur al hoop ik dat we niet het hele eind gaan wandelen. Een ander plaats die ik wil bezoeken is de verboden stad. Op deze plaats verbleven naar het schijnt vroeger de koningen van China. Ik heb al van vrienden gehoord die naar China zijn geweest dat je deze plaats echt niet moogt missen. Voor de rest wil ik in Peking nog wel een paar Tempels bezoeken want ik neem aan dat je aan het winkelen toch niet zoveel hebt, met al die kleine mensen daar…