Skip to content

Archive for december, 2012

20
dec

Misschien eens tijd om cursussen in orde te brengen…?

Een van de grootste problemen die ik heb bij het studeren, is dat ik niet echt een held ben in het op tijd bijeen beginnen brengen van mijn studiemateriaal. Ik ben echt een sloddervos, ik geef het toe. En dat komt nu weeral naar boven… Ik ben gelukkig dit jaar wel meer naar de les geweest dan vorig jaar, dus het meeste heb ik wel, maar het zit dan weer niet juist… Ik ga naar’t school met een uit de kluiten gewassen sjakos en neem dus altijd alleen het hoogst noodzakelijke mee. Cursusblok, de bladzijden cursus waar het die les over gaat gaan (als het een losse cursus is), een pen, … Het is niet omdat je naar de les gaat dat het er niet stylish uit mag zien he!

Maar ja… Het thuiskomen en die dingen dan op hun plaats stoppen schiet er al wel eens over… Ik zou je aanraden dat toch direct te doen, want het is een beetje een puinhoop nu… De lessen zijn toch niet bijzonder meer vanaf nu dus ik ga moeten beginnen organiseren en misschien alles ook eens doornemen tijdens de vakantie… Vorig jaar was het kerstverlof party time voor mij maar misschien moet ik dat dit keer toch maar eens een beetje anders aanpakken…

Voorbereiden dus tussen kerst en nieuw… maar dat zal me niet tegenhouden om met Oudjaar een dik feestje mee te pikken! Blijkbaar was er iets in Antwerp Expo, dat is makkelijk want daar kan ik met de tram naartoe. Op café zit het altijd te vol… Wat kost eigenlijk een taxi tegenwoordig? ‘k Zal maar beginnen zien voor kaarten!

2
dec

Hoe ik mijn haar verzorg!

Mijn vriendinnen zijn allemaal jaloers op mijn haar! Allez, niet echt jaloers. 😛 Maar ik krijg toch heel regelmatig opmerkingen over mijn blonde halflange coupe! Ik draag mijn haar meestal steil, dat is de natuurlijke look, maar bij veel mensen ziet dat er snel pluizig uit, of erger nog, vet! En dat is bij mij niet. Ik ben wel trots op mijn haar, dus ik dacht misschien eens mijn haarverzorgingstips mee te geven!

Om te beginnen een klein geheimpje: ik ben niet echt zo blond. Ik ben wel donkerblond, maar er zitten lichtere highlights in. Ik had vroeger wel last van haar dat snel vet werd, en de kapper had me aangeraden om wat te kleuren. Dat droogt een beetje uit maar dat was voor mijn haartextuur geen probleem.

Verder gebruik ik altijd producten voor mijn haartype: steil en gekleurd haar. Dat wil zeggen dat ik zoek naar iets dat meer volume brengt. Die shampoo’s en conditioners zijn minder zwaar, ze zorgen dat het haar licht blijft, waardoor het losjes valt en meer volume lijkt te hebben dus. Ik gebruik ook altijd conditioner om knopen te voorkomen.

Eens per week voed ik mijn haar wat extra met een maskertje. Dat mag ook minder zijn dan eens per week, maar zo af en toe is dat zeker een goed idee. Je voelt dat echt aan je haar, het glanst eens zo hard!

Nog een goede tip is een productje voor achteraf. Ik heb een olie die het haar glad maakt. Een klein beetje erin na het drogen maakt dat het niet pluist. Ik haal de meeste van mijn producten bij de Haarkliniek, een toffe zaak met alles voor gezond haar (en voor mensen met minder gezond haar, maar des te meer zin om daar verandering in te brengen). Geef hun een seintje, en ze helpen je zeker!

Meer heb je niet nodig! Succes! 🙂