Skip to content

Archive for juni, 2013

24
jun

De zomer komt er eindelijk aan…

ZonnecremeNu is het bijna zover. De zomer komt eraan en ok, het weer zit nog niet helemaal mee maar ik heb er het volste vertrouwen in dat ook dat helemaal goed komt. Ten slotte hebben we een strenge winter achter de rug en dat is een voorspeller van een hete zomer. Tijd dus om een aantal dingen weer aan te schaffen!

Zo staat er op mijn lijstje: zonnecrème kopen. Toen het vorige week al even heel heet was deed ik na lange tijd de kast waar ik mijn zonneproducten bewaar weer open en zag dat mijn zonnecrème over datum was. Ik had er nooit aan gedacht dat zonnecrème een houdbaarheidsdatum had.. En wat blijkt nu nog, je houdt er maar best rekening mee ook!

Na wat opzoekingswerk heb ik dus ontdekt dat je zonnecrème eigenlijk maar 1 jaar na opening kan bewaren want daarna gaan de UV-filters afbreken. Waardoor je dus minder goed beschermt bent. Na een jaar zou de zonnecrème zelfs in factor gehalveerd zijn! Ik heb nog even gedacht van mijn factor 50 te blijven gebruiken (als factor 15 dan zogezegd) maar heb dan maar beslist alles gewoon weg te gooien en nieuwe producten te gaan kopen bij Madena.

En laat de zomer dan maar komen!