Skip to content

2 december 2012

Hoe ik mijn haar verzorg!

Mijn vriendinnen zijn allemaal jaloers op mijn haar! Allez, niet echt jaloers. 😛 Maar ik krijg toch heel regelmatig opmerkingen over mijn blonde halflange coupe! Ik draag mijn haar meestal steil, dat is de natuurlijke look, maar bij veel mensen ziet dat er snel pluizig uit, of erger nog, vet! En dat is bij mij niet. Ik ben wel trots op mijn haar, dus ik dacht misschien eens mijn haarverzorgingstips mee te geven!

Om te beginnen een klein geheimpje: ik ben niet echt zo blond. Ik ben wel donkerblond, maar er zitten lichtere highlights in. Ik had vroeger wel last van haar dat snel vet werd, en de kapper had me aangeraden om wat te kleuren. Dat droogt een beetje uit maar dat was voor mijn haartextuur geen probleem.

Verder gebruik ik altijd producten voor mijn haartype: steil en gekleurd haar. Dat wil zeggen dat ik zoek naar iets dat meer volume brengt. Die shampoo’s en conditioners zijn minder zwaar, ze zorgen dat het haar licht blijft, waardoor het losjes valt en meer volume lijkt te hebben dus. Ik gebruik ook altijd conditioner om knopen te voorkomen.

Eens per week voed ik mijn haar wat extra met een maskertje. Dat mag ook minder zijn dan eens per week, maar zo af en toe is dat zeker een goed idee. Je voelt dat echt aan je haar, het glanst eens zo hard!

Nog een goede tip is een productje voor achteraf. Ik heb een olie die het haar glad maakt. Een klein beetje erin na het drogen maakt dat het niet pluist. Ik haal de meeste van mijn producten bij de Haarkliniek, een toffe zaak met alles voor gezond haar (en voor mensen met minder gezond haar, maar des te meer zin om daar verandering in te brengen). Geef hun een seintje, en ze helpen je zeker!

Meer heb je niet nodig! Succes! 🙂

Share your thoughts, post a comment.

(required)
(required)

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments